Ryslinge

Ryslinge med landsbyerne Fjellerup og Lørup har ca. 2300 indbyggere fordelt på ca. 1250 husstande. Ryslinge ligger i Faaborg-Midtfyn kommune.
Ryslinge er og har altid været et kulturelt centrum på Fyn, og man mærker på mange måder og mange steder historiens vingesus.
Mest kendt er nok Ryslinge Højskole, som er en af Danmarks ældste højskoler, og som i dag huser både efterskole og højskole i de gamle flotte bygninger.
Vi har tre levende kirkesamfund, et stort folkeligt sangkor, et lokalt teater ”Masken” og flere
kulturelle foreninger. Tilsammen tilbyder de året igennem en række foredrag, forestillinger og koncerter

Naturen
I Ryslinge er man overalt tæt på naturen.
Lige vest for byen ligger Ryslinge Skulpturpark, hvor man kan gå en tur og samtidig nyde de udstillede skulpturer. Og med udgangspunkt i parken kan man ad stier komme rundt i det nære lokalområde.
Den omgivende natur kan også udforskes fra cykel, hvor små hyggelige veje kan føre én ud på spændende oplevelser.
Tæt på Ryslinge ligger Ravnholt, som er et af Fyns største godser. Her er året rundt alle muligheder for store naturoplevelser. Specielt det naturgenoprettede Lindkær er blevet en meget spændende fuglelokalitet.

Infrastruktur
Ryslinge er med sin beliggenhed tæt ved motorvejen et spændende og centralt sted at bosætte sig. Vi er tæt på Ringe, som er en god handelsby, og er det ikke tilstrækkeligt er Odense og Svendborg kun en kort køretur væk.
Ringe og Ryslinge er nu også med den oplyste cykelsti blevet bundet tæt sammen.

2